Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto na tortelloni
- 200 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 - 2 łyżeczki oleju
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
-
250
g liści szpinaku baby, świeżych
lub 250 g liści szpinaku, świeżych, dużych, pokrojonych w paski - 250 g sera ricotta, odsączonego
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Przygotowanie
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- woda, do gotowania
-
1
łyżka oliwy z oliwek
lub 1 łyżka oleju - 1 - 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1964.8 kJ / 469 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 532.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierożki shaomai
2 Std.
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55 min
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1hod. 40min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1hod. 40min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1h 30min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1h 30min
Marokański kuskus z warzywami
50 Min
Samosy
1hod. 40min
Pierogi ruskie
1h 30min
Cappellacci z dynią
2 Std.
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1h 30min