![Tortelloni z ricottą i szpinakiem Tortelloni z ricottą i szpinakiem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/47CEDBC5-4975-4A80-9E7D-8951879DCE8B/Derivates/10F7E07F-5A39-4A15-A4C0-E7D6651253BB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto na tortelloni
- 200 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 - 2 łyżeczki oleju
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
-
250
g liści szpinaku baby, świeżych
lub 250 g liści szpinaku, świeżych, dużych, pokrojonych w paski - 250 g sera ricotta, odsączonego
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Przygotowanie
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- woda, do gotowania
-
1
łyżka oliwy z oliwek
lub 1 łyżka oleju - 1 - 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1964.8 kJ / 469 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 532.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli z pokrzywą i ricottą
1h 30min
Zielone cannelloni
1u. 45min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1h 30min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1h 30min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 Std. 35 Min
Gnocchi alla romana
2h
Pierożki shaomai
2h
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1h 30min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1h 30min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1u. 20min
Pierogi ruskie
1h 30min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1u. 25min