Tortelloni z ricottą i szpinakiem
TM6 TM5

Tortelloni z ricottą i szpinakiem

4.6 (41 ocen)

Składniki

Ciasto na tortelloni

  • 200 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 - 2 łyżeczki oleju
  • ½ łyżeczki soli

Nadzienie

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 250 g liści szpinaku baby, świeżych
    lub 250 g liści szpinaku, świeżych, dużych, pokrojonych w paski
  • 250 g sera ricotta, odsączonego
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Przygotowanie

  • mąka pszenna, do oprószenia blatu
  • woda, do gotowania
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
    lub 1 łyżka oleju
  • 1 - 2 łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1964.8 kJ / 469 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Błonnik
2.8 g
Sód
532.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy