Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata

4.6 802 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • makaronu, suchego, typu penne rigate
    320 g
  • woda osolona, do ugotowania makaronu
  • sera pecorino pokrojonego na kawałki
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    60 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    20 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę
    50 g
  • pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych na kawałki
    350 g
    350 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy
  • soli
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 488.5 kcal / 2043.8 kJ
Białko 17.1 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 65.9 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 563.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...