Penne all'arrabbiata
TM6 TM5

Penne all'arrabbiata

4.6 (760 ocen)

Składniki

  • 320 g makaronu, suchego, typu penne rigate
  • woda, osolona, do ugotowania makaronu
  • 50 g sera pecorino, pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 50 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 350 g pomidorów, dojrzałych, obranych, pokrojonych na kawałki
    lub 350 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2043.8 kJ / 488.5 kcal
Białko
17.1 g
Węglowodany
65.9 g
Tłuszcz
17.2 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
4 g
Sód
563.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy