
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g makaronu, suchego, typu penne rigate
- woda osolona, do ugotowania makaronu
- 50 g sera pecorino pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 50 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę
-
350
g pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych na kawałki
lub 350 g krojonych pomidorów, z puszki odsączonych z zalewy - ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 488.5 kcal / 2043.8 kJ
- Białko
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Węglowodany
- 65.9 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Sód
- 563.1 mg