
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 500 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania gnocchi
- 800 g ziemniaków, mączystych, nieobranych, pokrojonych na kawałki
- 220 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 jajko
- 1 łyżeczkę soli, plus dodatkowa ilość do gotowania gnocchi
Masło orzechowo-szałwiowe
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 - 30 liści szałwii, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2588.5 kJ / 618 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 518.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2h 50 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1h 30 min
Brioszka
8h
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1h 20 min
Sycylijskie arancini
2h 50 min
Gnocchi buraczane
25 godz. 30 min
Focaccia z figami i rozmarynem
2h
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2h
Ravioli z pokrzywą i ricottą
1h 30 min
Cappellacci z dynią
2h
Gnocchi alla romana
1h 30 min