Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
-
40
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 500 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania
- 600 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
- 30 g masła
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania
Masło orzechowo-szałwiowe
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 - 30 liści szałwii, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2998.5 kJ / 716.7 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 79.8 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.7 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 738.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1h 35min
Bruschetta z karczochami
40min
Gnocchi alla romana
2h
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1h 30min
Pesto z bazylii
10min
Tortelloni z ricottą i szpinakiem
2h
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1h
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1h 30min
Zielone cannelloni
1h 45min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1h 20min
Cantuccini
1h 15min