Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
TM6 TM5

Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym

4.1 (39 ocen)

Składniki

Gnocchi

  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 500 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania
  • 600 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
  • 30 g masła
  • 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania

Masło orzechowo-szałwiowe

  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 100 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 20 - 30 liści szałwii, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2998.5 kJ / 716.7 kcal
Białko
15.9 g
Węglowodany
79.8 g
Tłuszcz
38.7 g
Tłuszcz nasycony
19.7 g
Błonnik
8.4 g
Sód
738.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy