Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym

Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym

4.1 39 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Gnocchi
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
    40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • wody plus dodatkowa ilość do gotowania
    500 g
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
    600 g
  • masła
    30 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    250 g
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania
    1 łyżeczka
Masło orzechowo-szałwiowe
  • orzechów włoskich, łuskanych
    50 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • liści szałwii, świeżych
    20 - 30

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 716.7 kcal / 2998.5 kJ
Białko 15.9 g
Tłuszcz 38.7 g
Węglowodany 79.8 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 19.7 g
Sód 738.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...