![Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4602120f-0b84-4810-a28c-3322bc220e43/Derivates/8b0bd614-dc81-42c2-8ccf-c42d549f18ba.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
-
40
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 500 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania
- 600 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
- 30 g masła
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania
Masło orzechowo-szałwiowe
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 - 30 liści szałwii, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2998.5 kJ / 716.7 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 79.8 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.7 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 738.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli z pokrzywą i ricottą
1 godz. 30 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 godz. 30 min
Gnocchi buraczane
30 min
Tortelloni z ricottą i szpinakiem
2 godz.
Gnocchi alla romana
2 godz.
Sycylijskie arancini
2h 50min
Pierożki shaomai
2 godz.
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 Std. 10 Min
Tortille
1 godz. 15 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min