
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Gnocchi
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania500 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki600 g
-
masła30 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia250 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania1 łyżeczka
Masło orzechowo-szałwiowe
-
orzechów włoskich, łuskanych50 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
liści szałwii, świeżych20 - 30
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
716.7 kcal /
2998.5 kJ
Białko
15.9 g
Tłuszcz
38.7 g
Węglowodany
79.8 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
19.7 g
Sód
738.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ravioli z krewetkami
1h 40min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1h 20min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1h 30min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2h 20min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1h 30min
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20min
Gnocchi alla romana
2h
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1h 35min
Gulasz z polentą
2h
Podpłomyki z masłem ziołowym
40min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1h 10min