Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 500 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania gnocchi
- 800 g ziemniaków, mączystych, nieobranych, pokrojonych na kawałki
- 220 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 jajko
- 1 łyżeczkę soli, plus dodatkowa ilość do gotowania gnocchi
Masło orzechowo-szałwiowe
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 - 30 liści szałwii, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2588.5 kJ / 618 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 518.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli z pokrzywą i ricottą
1h 30 min
Gnocchi alla romana
2h
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1h 30 min
Naleśnikowy makaron
55 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1h 20min
Sos romesco
1h 25min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1h 35min
Pissaladière - francuska pizza
1h 20min
Mini focaccie
2 Std. 5 Min
Tortelloni z ricottą i szpinakiem
2h
Gulasz z polentą
2h
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40 min