Urządzenia i Akcesoria
Grissini - paluchy chlebowe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
55 sztuk
Składniki
-
280 g wody
-
20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
-
1 łyżeczka soli
-
mak, do obtoczeniaziarna sezamu (opcjonalnie) do obtoczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
42.9 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
185 kJ /
44 kcal
Tłuszcz
1.2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
7.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Mini chlebki z kminkiem
1 godz. 30 min
Włoskie grissini
2 godz.
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 godz.
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min