
Urządzenia i Akcesoria
Grissini - paluchy chlebowe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
55 sztuk
Składniki
-
wody280 g
-
świeżych drożdży pokruszonych20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta60 g
-
soli1 łyżeczka
-
ziarna sezamu (opcjonalnie) do obtoczenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
44 kcal /
185 kJ
Białko
1.1 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
7.2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
42.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Włoskie grissini
2 godz.
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min