Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z sera gruyère
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
16 sztuk
Składniki
-
130 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
217.2 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
458.6 kJ /
109.6 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Ciasteczka czosnkowe
50 min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Aromatyczne bułeczki zakochanych
2 godz. 10 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min