Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 150 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g mąki pszennej
- 3 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 458.6 kJ / 109.6 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 217.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mieszanka do wypieku chleba pomidorowo-ziołowego
10 Min
Kołaczyki z bryndzą
1 Std. 40 Min
Carimañolas z mięsem i serem
3 Std. 5 Min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami
30 min
Chlebki guttiau
2h 30 min
Fougasse - chleb francuski
2h
Gnocchi alla romana
2h
Suflet serowy szybki
55 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 Std. 5 Min
Paszteciki z serem owczym
2h 50 min
Sycylijskie arancini z mięsem
3 Std. 5 Min