Fougasse - chleb francuski

Fougasse - chleb francuski

4.6 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 sztuki

Składniki

  • mleka 2 % tłuszczu
    300 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    10 g
  • mąki chlebowej, pełnoziarnistej np. żytniej
    100 g
  • mąki pszennej
    400 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    40 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • ziół prowansalskich, suszonych
    4 łyżeczki
  • zielonych oliwek bez pestek
    70 g
  • czarnych oliwek bez pestek
    70 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 645 kcal / 2697.8 kJ
Białko 17.1 g
Tłuszcz 18.7 g
Węglowodany 101.5 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 1309.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...