
Urządzenia i Akcesoria
Fougasse - chleb francuski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 sztuki
Składniki
-
300 g mleka 2 % tłuszczu
-
10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
100 g mąki chlebowej, pełnoziarnistej np. żytniej
-
400 g mąki pszennej
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1 ½ łyżeczki soli
-
4 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
70 g zielonych oliwek bez pestek
-
70 g czarnych oliwek bez pestek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
645 kcal /
2697.8 kJ
Białko
17.1 g
Tłuszcz
18.7 g
Węglowodany
101.5 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
1309.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasteczka Śródziemnomorskie
1 godz.
Bułeczki z sera gruyère
45 min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1 godz. 30 min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
2 godz. 5 min
Portugalski placek - Folar
8 godz. 40 min
Żytnie chlebki z bananem
1 godz. 55 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Żytnie podpłomyki
2 godz. 10 min
Włoskie grissini
2 godz.
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min