
Urządzenia i Akcesoria
Fougasse - chleb francuski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 sztuki
Składniki
-
mleka 2 % tłuszczu300 g
-
świeżych drożdży pokruszonych10 g
-
mąki chlebowej, pełnoziarnistej np. żytniej100 g
-
mąki pszennej400 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski40 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
ziół prowansalskich, suszonych4 łyżeczki
-
zielonych oliwek bez pestek70 g
-
czarnych oliwek bez pestek70 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
645 kcal /
2697.8 kJ
Białko
17.1 g
Tłuszcz
18.7 g
Węglowodany
101.5 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
1309.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska