Fougasse - chleb francuski

Fougasse - chleb francuski

4.6 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 sztuki

Składniki

  • 300 g mleka 2 % tłuszczu
  • 10 g świeżych drożdży pokruszonych
  • 100 g mąki chlebowej, pełnoziarnistej np. żytniej
  • 400 g mąki pszennej
  • 40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 4 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • 70 g zielonych oliwek bez pestek
  • 70 g czarnych oliwek bez pestek

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 645 kcal / 2697.8 kJ
Białko 17.1 g
Tłuszcz 18.7 g
Węglowodany 101.5 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 1309.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...