Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto na ravioli
- 200 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 - 2 łyżeczki oleju
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g sera ricotta, podzielonego na kawałk
- 1 jajko
- 120 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 100 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego, do smaku
Przygotowanie
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1 jajko, roztrzepane
- woda, do gotowania
- 1 - 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1468.6 kJ / 351 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 1182.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli z pokrzywą i ricottą
1 godz. 30 min
Tortelloni z ricottą i szpinakiem
2h
Sycylijskie arancini z mięsem
3 godz. 5 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Ravioli z krewetkami
1h 40min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1h
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 godz. 30 min
Ciasto wonton
50 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min
Sos beszamelowy
15 Min
Kołduny litewskie
1 Std. 50 Min
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
1 godz. 30 min