Ravioli z nadzieniem z serów i szynki

Ravioli z nadzieniem z serów i szynki

4.1 61 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

Ciasto na ravioli
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 - 2 łyżeczki oleju
  • ½ łyżeczki soli
Nadzienie
  • 100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g sera ricotta podzielonego na kawałk
  • 1 jajko
  • 120 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
  • 100 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego do smaku
Przygotowanie
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 1 jajko roztrzepane
  • woda do gotowania
  • 1 - 2 łyżeczki soli

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 351 kcal / 1468.6 kJ
Białko 22.1 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 27.8 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 1182.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...