
Urządzenia i Akcesoria
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Ciasto na ravioli
-
200 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
1 - 2 łyżeczki oleju
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g sera ricotta podzielonego na kawałk
-
1 jajko
-
120 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
100 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego do smaku
Przygotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1 jajko roztrzepane
-
woda do gotowania
-
1 - 2 łyżeczki soli
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
351 kcal /
1468.6 kJ
Białko
22.1 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
27.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
1182.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska