Urządzenia i Akcesoria
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Ciasto na ravioli
-
200 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
1 - 2 łyżeczki oleju
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g sera ricotta podzielonego na kawałk
-
1 jajko
-
120 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
100 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego do smaku
Przygotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1 jajko roztrzepane
-
woda do gotowania
-
1 - 2 łyżeczki soli
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1182.4 mg
Białko
22.1 g
Kalorie
1468.6 kJ /
351 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
27.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ravioli z krewetkami
1 godz. 40 min
Ciasto kruche wytrawne
5 min
Makaron jajeczny
1 godz.
Tortelloni z ricottą i szpinakiem
2 godz.
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Ravioli z pokrzywą i ricottą
1 godz. 30 min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 godz. 30 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 godz. 30 min
Makaron bezjajeczny
1 godz. 35 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min