Ravioli z nadzieniem z serów i szynki

Ravioli z nadzieniem z serów i szynki

4.1 61 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

Ciasto na ravioli
  • mąki pszennej
    200 g
  • jajka
    2
  • oleju
    1 - 2 łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
Nadzienie
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    100 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    4 gałązki
  • sera ricotta podzielonego na kawałk
    100 g
  • jajko
    1
  • sera mozzarella pokrojonego na kawałki
    120 g
  • szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
    100 g
  • pieprzu czarnego, mielonego do smaku
    1 - 2 szczypty
Przygotowanie
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • jajko roztrzepane
    1
  • woda do gotowania
  • soli
    1 - 2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 351 kcal / 1468.6 kJ
Białko 22.1 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 27.8 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 1182.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...