
Urządzenia i Akcesoria
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Ciasto na ravioli
-
mąki pszennej200 g
-
jajka2
-
oleju1 - 2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Nadzienie
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki100 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście4 gałązki
-
sera ricotta podzielonego na kawałk100 g
-
jajko1
-
sera mozzarella pokrojonego na kawałki120 g
-
szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę100 g
-
pieprzu czarnego, mielonego do smaku1 - 2 szczypty
Przygotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
jajko roztrzepane1
-
woda do gotowania
-
soli1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
351 kcal /
1468.6 kJ
Białko
22.1 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
27.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
1182.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska