
Urządzenia i Akcesoria
Ryż śródziemnomorski
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
ząbki czosnku4
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
soku pomarańczowego50 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
szafran do smaku (od kilku do kilkanastu pręcików)
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniaz nasiennych1
-
oliwy z oliwek40 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych na kawałki200 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub rozmrożonej100 g
-
serc karczochów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki100 g
-
różyczek kalafiora100 g
-
zielonego groszku, świeżego50 g
-
cukinii pokrojonej w grube słupki100 g
-
pieczarek pokrojonych w plastry100 g
-
ryżu długoziarnistego350 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
329.6 kcal /
1378.8 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
58.7 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
36.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Peruwiańskie quinotto
35 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Pilaw z bakaliami
50 min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40 min
Curry warzywne z ryżem
1 godz.
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Pasta à la Norma
50 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1 godz. 20 min
Marokański kuskus z warzywami
50 min