Urządzenia i Akcesoria
Ryż śródziemnomorski
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 g soku pomarańczowego
-
500 g wody
-
2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
szafran do smaku (od kilku do kilkanastu pręcików)
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniaz nasiennych
-
40 g oliwy z oliwek
-
100 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
200 g pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych na kawałki
-
100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub rozmrożonej
-
100 g serc karczochów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
100 g różyczek kalafiora
-
50 g zielonego groszku, mrożonego50 g zielonego groszku, świeżego
-
100 g cukinii pokrojonej w grube słupki
-
100 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
350 g ryżu długoziarnistego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
36.8 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1378.8 kJ /
329.6 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
58.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 Std. 10 Min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 Min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55 Min
Kuskus z warzywami
35 Min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 Std.
Makaron po liguryjsku
45 Min
Nasi goreng wegetariański
45 Min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 Min
Peruwiańskie quinotto
35 Min
Marokański kuskus z warzywami
50 Min
Makaron à la Norma
50 Min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 Std.