Urządzenia i Akcesoria
Deser kremowy z amaretti i grappą
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g ciastek amaretti
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
500 g twarogu sernikowego, z wiaderka, śmietankowego, podzielonego na kawałki500 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
90 g cukru
-
1 opakowanie cukru wanilinowego5 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
100 - 120 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
40 g rumu40 g grappy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
295 mg
Białko
10 g
Kalorie
2949.1 kJ /
704 kcal
Tłuszcz
60 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
36.6 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomarańczowe verrines
3 h 40 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 h 30 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26 h 25 min
Pływające wyspy
45 min
Deserki amaretti
3 h 50 min
Deser kokosowo-ananasowy
4 h 25 min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 h 10 min
Tiramisu Caffé Latte
1 h 30 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 h 35 min
Suflety orzechowe
1 h 30 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 h 45 min