Deser kremowy z amaretti i grappą

Deser kremowy z amaretti i grappą

4.4 30 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji

Składniki

  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 200 g ciastek amaretti
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 500 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    500 g twarogu sernikowego, z wiaderka, śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 90 g cukru
  • 5 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 100 - 120 g likieru migdałowego, np. amaretto
  • 40 g grappy
    40 g rumu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 295 mg
Białko 10 g
Kalorie 2949.1 kJ / 704 kcal
Tłuszcz 60 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 36.6 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...