Urządzenia i Akcesoria
Grzyby z czosnkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
-
400 g grzybów, leśnych, świeżych (np. podgrzybków, borowików), oczyszczonych, pokrojonych w ćwiartki
-
50 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
297.9 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
577.6 kJ /
138.1 kcal
Tłuszcz
12.9 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min
Hekele
2 godz. 40 min
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2 godz. 10 min
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 godz. 30 min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min
Mocne rumienienie wołowiny (well done)
10 min
Marynowane papryki
55 min
Pikle
1 godz. 20 min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min