Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ząbki czosnku
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
- 400 g grzybów, leśnych, świeżych (np. podgrzybków, borowików), oczyszczonych, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 577.6 kJ / 138.1 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 297.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa grzybowa
1h 15min
Duszony szpinak
15min
Rumienienie cukinii
20 min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20 min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50min
Masło kurkowe
1h 5min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min
Tagliatelle z duszonymi grzybami
1h
Delikatne rumienienie krewetek
15min
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2 Std. 10 Min
Hekele
2 godz. 40 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1h 25min