Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ząbki czosnku
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
- 400 g grzybów, leśnych, świeżych (np. podgrzybków, borowików), oczyszczonych, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 577.6 kJ / 138.1 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 297.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa grzybowa
1 Std. 15 Min
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2h 10min
Zupa grzybowa z białą fasolą
35min
Pikle z łodyg jarmużu
24hod. 40min
Masło kurkowe
1 godz. 5 min
Pikle
1h 20min
Marynowane papryki
55min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 Std. 30 Min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2h 25 min
Kremowy sos grzybowy na winie
30min
Wigilijna kapusta z grzybami
1h 20min