Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku

Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku

4.7 314 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • główka czosnku w łupinie
    1
  • soli plus dodatkowa ilość do posypania czosnku
    1 łyżka
  • pieprz czarny, mielony do posypania czosnku
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do polania czosnku
    20 g
  • wody
    500 g
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
    800 g
  • rozmarynu, świeżego
    1 gałązkę
    1 czubatą łyżeczkę rozmarynu, suszonego
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 - 90 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 360.6 kcal / 1508.6 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 39.2 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 602.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...