
Urządzenia i Akcesoria
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
1 główka czosnku w łupinie
-
1 łyżka soli plus dodatkowa ilość do posypania czosnku
-
pieprz czarny, mielony do posypania czosnku
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do polania czosnku
-
500 g wody
-
800 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
1 gałązkę rozmarynu, świeżego
-
80 - 90 g masła pokrojonego na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
360.6 kcal /
1508.6 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
39.2 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
602.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 min
Purée ziemniaczane (w stacji Thermomix Friend®)
45 min
Sos majonezowy z chimichurri
10 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Purée z kalafiora i selera
40 min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40 min
Sos berneński
15 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Purée ziemniaczane
50 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min