
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z polentą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
Polenta
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
kaszy kukurydzianej (polenty) o czasie gotowania 10-15 min250 g
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
Gulasz
-
mięsa wieprzowego pokrojonego w 3 cm kostkę (np. łopatki)400 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa½ łyżeczki
-
mąki pszennej1 czubata łyżka
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście4 gałązki
-
cebuli przekrojonej na pół50 - 60 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki220 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
pomidorów dojrzałych, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki100 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 gałązka
-
wody200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
543.6 kcal /
2274.3 kJ
Białko
24.6 g
Tłuszcz
38.9 g
Węglowodany
23.8 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Sód
1280 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska