Urządzenia i Akcesoria
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Chutney pomidorowy
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku mały
-
10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki400 g pomidorów pokrojonych na kawałki, bez skóry, świeżych
-
15 g cukru trzcinowego
-
½ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Frittata
-
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g oliwy z oliwek
-
150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego150 g zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy
-
1 opakowanie szafranu, mielonego (0.12 g)
-
6 jajek
-
sól do smaku
-
1000 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
592 mg
Białko
19 g
Kalorie
1288.5 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lasagne z topinamburem
1 Std. 20 Min
Terrina z ziołową polentą
1 Std. 50 Min
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
1 Std.
Kotleciki ryżowe
45 Min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 Std. 30 Min
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 Std.
Gulasz z polentą
2 Std.
Ziołowa frittata z ricottą
55 Min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 Std. 10 Min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 Min
Frittata z grzybami
45 Min