Urządzenia i Akcesoria
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Chutney pomidorowy
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku mały
-
10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki400 g pomidorów pokrojonych na kawałki, bez skóry, świeżych
-
15 g cukru trzcinowego
-
½ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Frittata
-
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g oliwy z oliwek
-
150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego150 g zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy
-
1 opakowanie szafranu, mielonego (0.12 g)
-
6 jajek
-
sól do smaku
-
1000 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
592 mg
Białko
19 g
Kalorie
1288.5 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Peruwiańskie quinotto
35 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Frittata ze szparagami
50 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Kotleciki ryżowe
45 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 godz.
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1 godz. 20 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min