Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
TM6 TM5

Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem

3.7 (19 ocen)

Składniki

Chutney pomidorowy

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku, mały
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 400 g pomidorów, pokrojonych na kawałki, bez skóry, świeżych
    lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 15 g cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Frittata

  • 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 150 g zielonego groszku, konserwowego, odsączonego z zalewy
    lub 150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 1 opakowanie szafranu, mielonego (0.12 g)
  • 6 jajek
  • sól, do smaku
  • 1000 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1288.5 kJ / 308 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
4 g
Sód
592 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy