Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy

4.4 67 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • oliwy z oliwek
    100 g
  • jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)
    4
  • białego chleba świeżego lub czerstwego, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • szynki parmeńskiej w plastrach lub innej szynki surowej, suszonej
    100 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • pomidorów, dojrzałych bez skórki, przekrojonych na pół
    1000 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • czerwonego octu winnego
    30 g
    30 g octu balsamicznego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 393.3 kcal / 1645.5 kJ
Białko 12.2 g
Tłuszcz 30.4 g
Węglowodany 19.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1006.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...