Urządzenia i Akcesoria
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
oliwy z oliwek100 g
-
jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)4
-
białego chleba świeżego lub czerstwego, pokrojonego na kawałki150 g
-
szynki parmeńskiej w plastrach lub innej szynki surowej, suszonej100 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
pomidorów, dojrzałych bez skórki, przekrojonych na pół1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
czerwonego octu winnego30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
393.3 kcal /
1645.5 kJ
Białko
12.2 g
Tłuszcz
30.4 g
Węglowodany
19.2 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
1006.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
81 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1 godz.
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Kawior z bakłażana
50 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1 godz. 15 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Gazpacho słodko-pikantne
5 min
Tarator - Bułgarski chłodnik
1 godz. 10 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min