
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z soczewicą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
350 g zielonej soczewicy, suszonej namoczonej w wodzie min. 2 godz. przed gotowaniem i odsączonej
-
100 - 120 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 główka czosnku umyta i nieobrana
-
1 liść laurowy, suszony
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry
-
100 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
700 g wody
-
1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
414 kcal /
1730.8 kJ
Białko
21.6 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
45.2 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
931.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska