Gulasz z soczewicą

Gulasz z soczewicą

4.5 89 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 350 g zielonej soczewicy, suszonej namoczonej w wodzie min. 2 godz. przed gotowaniem i odsączonej
  • 100 - 120 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 główka czosnku umyta i nieobrana
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry
  • 100 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 700 g wody
  • 1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 414 kcal / 1730.8 kJ
Białko 21.6 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 45.2 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 931.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...