
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z soczewicą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
cebuli przekrojonej na pół40 g
-
zielonej soczewicy, suszonej namoczonej w wodzie min. 2 godz. przed gotowaniem i odsączonej350 g
-
zielonej papryki pokrojonej na kawałki100 - 120 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek20 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
główka czosnku umyta i nieobrana1
-
liść laurowy, suszony1
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry100 g
-
boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
wody700 g
-
pieprzu cayenne, mielonego do smaku1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
414 kcal /
1730.8 kJ
Białko
21.6 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
45.2 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
931.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska