Gulasz z soczewicą

Gulasz z soczewicą

4.5 86 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    40 g
  • zielonej soczewicy, suszonej namoczonej w wodzie min. 2 godz. przed gotowaniem i odsączonej
    350 g
  • zielonej papryki pokrojonej na kawałki
    100 - 120 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • główka czosnku umyta i nieobrana
    1
  • liść laurowy, suszony
    1
  • kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry
    100 g
  • boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 g
  • wody
    700 g
  • pieprzu cayenne, mielonego do smaku
    1 - 2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 414 kcal / 1730.8 kJ
Białko 21.6 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 45.2 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 931.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...