Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z soczewicą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
350 g zielonej soczewicy, suszonej namoczonej w wodzie min. 2 godz. przed gotowaniem i odsączonej
-
100 - 120 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 główka czosnku umyta i nieobrana
-
1 liść laurowy, suszony
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry
-
100 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
700 g wody
-
1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
931.3 mg
Białko
21.6 g
Kalorie
1730.8 kJ /
414 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
45.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13h 35min
Curry z soczewicą (dal)
40min
Chana masala
35min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50min
Curry z soczewicy z kurczakiem
8h 35min
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10min
Gulasz z zielonej soczewicy
55min
Dal makhani z soczewicy
50min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45min
Dal makhani
13h 20min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50min
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50min