Spaghetti napoletana (TM5, TM6)

Spaghetti napoletana (TM5, TM6)

4.4 3.8K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 20 liści bazylii, świeżych
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 10 g masła
  • 800 g pomidorów, dojrzałych przekrojonych na pół
  • 100 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cukru
  • 250 g makaronu, suchego, typu spaghetti z pszenicy durum lub pełnoziarnistego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 337 kcal / 1410.1 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 55.9 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 597.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...