
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
20 liści bazylii, świeżych
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
10 g masła
-
800 g pomidorów, dojrzałych przekrojonych na pół
-
100 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
250 g makaronu, suchego, typu spaghetti z pszenicy durum lub pełnoziarnistego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
337 kcal /
1410.1 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
55.9 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
597.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegański sos boloński
40 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Makaron z sosem pomidorowym (dla dzieci)
55 min
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM5, TM6)
1 godz. 15 min
Sos neapolitański
1 godz.
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM5, TM6)
40 min