Gnocchi alla romana

Gnocchi alla romana

3.4 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

  • 80 - 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1000 g mleka 3,2 % tłuszczu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i obłożenia gnocchi
  • 250 g semoliny z pszenicy durum
  • 2 żółtka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 344.4 kcal / 1440.9 kJ
Białko 17.5 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 38.8 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 681.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...