Gnocchi alla romana
TM6 TM5

Gnocchi alla romana

3.5 (20 ocen)

Składniki

  • 80 - 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1000 g mleka, 3,2 % tłuszczu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i obłożenia gnocchi
  • 250 g semoliny z pszenicy durum
  • 2 żółtka

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1440.9 kJ / 344.4 kcal
Białko
17.5 g
Węglowodany
38.8 g
Tłuszcz
14.5 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Błonnik
5.4 g
Sód
681.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy