
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi alla romana
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 - 100 g
-
mleka 3,2 % tłuszczu1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 - 3 szczypty
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i obłożenia gnocchi20 g
-
semoliny z pszenicy durum250 g
-
żółtka2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
344.4 kcal /
1440.9 kJ
Białko
17.5 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
38.8 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
681.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pływające wyspy
45 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Sycylijskie arancini z mięsem
3 godz. 5 min
Knelki z piersi kurczaka
1 godz. 20 min
Gnocchi buraczane
30 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Salsa Verde
15 min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Karmelizowany por
20 min