Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi alla romana
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
80 - 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1000 g mleka 3,2 % tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i obłożenia gnocchi
-
250 g semoliny z pszenicy durum
-
2 żółtka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
681.9 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
1440.9 kJ /
344.4 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
38.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 godz. 10 min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Tarta à la banoffee pie
2 godz. 40 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 godz. 10 min