Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1000 g mleka, 3,2 % tłuszczu
- 1 łyżeczka soli
- 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i obłożenia gnocchi
- 250 g semoliny z pszenicy durum
- 2 żółtka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1440.9 kJ / 344.4 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 681.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierożki shaomai
2h
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2h
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 Std. 35 Min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2h 20min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1h 20min
Pissaladière - francuska pizza
1h 20min
Tarta prowansalska
1 Std. 15 Min
Gulasz z polentą
2h
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1h 30min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1h 10min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2h 50min
Kluski francuskie z Varomy
20min