
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi alla romana
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
80 - 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1000 g mleka 3,2 % tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i obłożenia gnocchi
-
250 g semoliny z pszenicy durum
-
2 żółtka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
344.4 kcal /
1440.9 kJ
Białko
17.5 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
38.8 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
681.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska