Urządzenia i Akcesoria
Groszek z jajkiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia sakiewek
-
6 jajek
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
150 g pomidorów bez skórki, przekrojonych na pół
-
200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w plastry
-
800 g zielonego groszku, mrożonego
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g wody
-
150 g białego wina
-
natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracjikolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
871.2 mg
Białko
21.2 g
Kalorie
1793.4 kJ /
428.6 kcal
Tłuszcz
25.8 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
23.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Karbinadle z żymłą
35 min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Horchata
12 godz. 10 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40 min
Penne puttanesca
50 min
Gulasz z soczewicą
2 godz. 50 min
Groszek po francusku
55 min
Frittata z fasolką, papryką i chorizo
45 min
Hiszpański omlet ziemniaczany
40 min
Zupa caldo verde
45 min
Ratatouille
40 min