Urządzenia i Akcesoria
Groszek z jajkiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia sakiewek
-
6 jajek
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
150 g pomidorów bez skórki, przekrojonych na pół
-
200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w plastry
-
800 g zielonego groszku, mrożonego
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g wody
-
150 g białego wina
-
natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracjikolendra, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
871.2 mg
Białko
21.2 g
Kalorie
1793.4 kJ /
428.6 kcal
Tłuszcz
25.8 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
23.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Groszek po francusku
55 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Gulasz z soczewicą
2 godz. 50 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
1 godz. 15 min
Wiejska zapiekanka z purée z brukwi
2 godz. 20 min
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Ratatouille
40 min