Urządzenia i Akcesoria
Pita
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
-
300 g wody
-
25 g świeżych drożdży pokruszonych
-
5 g cukru
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do oprószenia miski
-
2 płaskie łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
593.8 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
1073.8 kJ /
257 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tortille
1h 15min
Czosnkowe chlebki naan
30min
Bajgle z makiem
1h 25min
Bułki maślane do burgerów
1h 20min
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
3h 20min
Pity z marynowanym kurczakiem
3h 45min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2h 20min
Bułki łobuza i spółki
1h 55min
Pita domowa
3h
Domowe bułki do hot dogów
2h 15min
Francuska bagietka
3h 50min
Bułki do hamburgerów
3h