Urządzenia i Akcesoria
Pita
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
-
300 g wody
-
25 g świeżych drożdży pokruszonych
-
5 g cukru
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do oprószenia miski
-
2 płaskie łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
593.8 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
1073.8 kJ /
257 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tortille
1 godz. 15 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Pizza turecka Pide
1 godz. 20 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Bułki maślane do burgerów
1 godz. 20 min
Pity z patelni z hummusem i warzywami
2 godz. 20 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Pity z marynowanym kurczakiem
3 godz. 45 min
Domowe bułki do hot dogów
2 godz. 15 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Pita domowa
3 godz.
Bułki do hamburgerów
3 godz.