
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g wody
- 100 g cukru
- 3 gałązki tymianku, świeżego
- skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
- 500 g lemoniady dobrej jakości, gazowanej, białej, schłodzonej
-
50 - 100
g granatu tylko pestki
lub 50 - 100 g czerwonych porzeczek, świeżych bez szypułek - 500 g miąższu melona miodowego
- 750 g białego wina, wytrawnego lub półsłodkiego, schłodzonego (1 butelka)
-
200
g wódki gruszkowej, brzoskwiniowej albo cytrynowej
lub 200 g rumu - 5 - 6 plastrów cytryny przekrojonych na pół
- kostki lodu do podania
- tymianek, świeży tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 szklankę
- Kalorie
- 170 kcal / 709.5 kJ
- Białko
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 24.6 mg