Urządzenia i Akcesoria
Biała sangria
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
10 szklanek
Składniki
-
200 g wody
-
100 g cukru
-
3 gałązki tymianku, świeżego
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
500 g lemoniady dobrej jakości, gazowanej, białej, schłodzonej
-
50 - 100 g czerwonych porzeczek, świeżych, bez szypułek50 - 100 g granatu tylko pestki
-
500 g miąższu melona miodowego
-
750 g białego wina, wytrawnego lub półsłodkiego, schłodzonego (1 butelka)
-
200 g rumu200 g wódki gruszkowej, brzoskwiniowej albo cytrynowej
-
5 - 6 plastrów cytryn przekrojonych na pół
-
kostki lodu do podania
-
tymianek, świeży tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Sód
24.6 mg
Białko
0.5 g
Kalorie
709.5 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
17.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Caipiroska
5 min
Caipiroska z truskawkami i imbirem
5 min
Florida (drink bezalkoholowy)
5 min
Daiquiri cytrynowe
5 min
Sorbet pomarańczowy z winem musującym
10 godz.
Redpiroska
5 min
Margarita z żurawiną
5 min
Amaretto sunrise
5 min
Żurawinowa margarita
40 min
Mojito
10 min
Poncz pomarańczowy
10 min
Aromatyczna nalewka pomarańczowa
337 godz. 40 min