
Urządzenia i Akcesoria
Biała sangria
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
10 szklanek
Składniki
-
wody200 g
-
cukru100 g
-
tymianku, świeżego3 gałązki
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
lemoniady dobrej jakości, gazowanej, białej, schłodzonej500 g
-
granatu tylko pestki50 - 100 g
-
miąższu melona miodowego500 g
-
białego wina, wytrawnego lub półsłodkiego, schłodzonego (1 butelka)750 g
-
wódki gruszkowej, brzoskwiniowej albo cytrynowej200 g
-
cytryny przekrojonych na pół5 - 6 plastrów
-
kostki lodu do podania
-
tymianek, świeży tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Kalorie
170 kcal /
709.5 kJ
Białko
0.5 g
Tłuszcz
0.1 g
Węglowodany
17.7 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
24.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska