Tagliatelle ze szpinakiem
TM6 TM5

Tagliatelle ze szpinakiem

4.4 (2.6K ocen)

Składniki

  • 500 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • woda, osolona, do ugotowania makaronu
  • 400 g liści szpinaku baby, świeżych
    lub 400 g liści szpinaku, świeżych, dużych liści, pokrojonych w paski
  • 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 - 4 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2466.3 kJ / 589.5 kcal
Białko
18.8 g
Węglowodany
68.4 g
Tłuszcz
27.1 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Błonnik
4.6 g
Sód
648.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy