Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)

Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 140 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 5 g papryczki chili, suszonej bez gniazd nasiennych
  • 20 g filetów z anchois, w oleju odsączonych (zalewę zachować)
  • 40 g kaparów, konserwowych odsączonych
  • 220 g pomidorów bez skóry, pokrojonych na kawałki, świeżych
    220 g krojonych pomidorów, z puszki, bez skóry, pokrojonych na kawałki, świeżych
  • 1500 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti z pszenicy durum, suchego
  • liście bazylii, świeże do dekoracji
    kolendra, świeża, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 376 kcal / 1572.8 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 65.8 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 1861.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...