Urządzenia i Akcesoria
Ciabatta
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
4 sztuki
Składniki
-
320 g wody
-
25 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
10 g soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia miski
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
977.7 mg
Białko
15.4 g
Kalorie
2005.7 kJ /
479 kcal
Tłuszcz
1.7 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
99 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bagietki
15h
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Bułki maślane do burgerów
1h 20min
Bułeczki jogurtowe
1h
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Żytnie podpłomyki
2h 10min
Chlebki śródziemnomorskie
1h 5min
Francuska bagietka
3h 50min
Chleb pszenny tostowy
3h
Pita domowa
3h
Bułki grahamki
1h 5min