Urządzenia i Akcesoria
Ciabatta
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
4 sztuki
Składniki
-
320 g wody
-
25 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
10 g soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia miski
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
977.7 mg
Białko
15.4 g
Kalorie
2005.7 kJ /
479 kcal
Tłuszcz
1.7 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
99 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rustykalna przyprawa do chleba
5 min
Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim
18 godz. 45 min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Chlebki guttiau
2 godz. 30 min
Bułki maślane do burgerów
1 godz. 20 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 godz. 55 min
Chleb pszenno-żytni z kminkiem na zakwasie pieczony na liściu kapusty
18 godz. 20 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min