
Urządzenia i Akcesoria
Ciabatta
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
4 sztuki
Składniki
-
320 g wody
-
25 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
10 g soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia miski
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
479 kcal /
2005.7 kJ
Białko
15.4 g
Tłuszcz
1.7 g
Węglowodany
99 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
977.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Bułki maślane do burgerów
1 godz. 20 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Bułeczki jogurtowe
1 godz.
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Pita domowa
3 godz.
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min