PEŁNE ZDROWIA

60 Przepisy/-ów

Pełne zdrowia – menu na Thermomix® to 60 przepisów przygotowanych przez Darię Ładochę, na zdrowe posiłki przez cały dzień. Sezonowe, bogate w pełnowartościowe produkty i zgodne z obowiązującymi trendami kulinarnymi.

Migdałowa quinoa z owocami

Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym

Koperty z siemienia lnianego ze szpinakiem i fetą

Otrębowe bułki z oregano

Frittata z fasolką, papryką i chorizo

Kakaowa owsianka z nasionami chia i masłem orzechowym

Owsianka z marchewką i daktylami

Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym

Smoothie bowl z mango i nasionami chia

Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami

Trendy Lunch (quinoa trio, cukinia, pomidory) z pulpetami z indyka i surówką

Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami

Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto

Sałatka z pęczakiem, krewetkami i ananasem

Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze

Migdałowy pudding chia z musem z mango i owocami

Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą

Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką

Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem

Sałatka Trendy Lunch z awokado i jajkiem w koszulce

Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia

Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem

Jaglane batony z migdałami

Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką

Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem

Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy

Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem

Energetyczny koktajl z siemieniem lnianym i nasionami chia

Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem

Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini

Soczewica garam masala z ryżem basmati

Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym

Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem

Fasolotto z kalafiorem

Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem

Bakłażany nadziewane kaszą gryczaną i pulpetami z kurczaka

Jaglane nuggetsy z sosem jogurtowo-musztardowym

Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem

Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym

Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą

Kukurydziany biszkopt z owocami

Kakaowo-orzechowe ciastka orkiszowe bez pieczenia

Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane

Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami

Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami

Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami

Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami

Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą

Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami

Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem

Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym

Donaty z mąki gryczanej z kremem waniliowym

Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado

Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową

Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui

Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem

Bułki orkiszowo-żytnie z ziarnem żyta i rozmarynem

Gofry jaglane z konfiturą z żurawiny i kozim serem

Wegański placek (farinata)