
Urządzenia i Akcesoria
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
6 sztuk
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia patelni
-
50 g cukru
-
2 jajka rozm. M
-
90 g mleka
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
20 g majonezu
-
100 g mąki pszennej razowej Melvit
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
60 g wody
-
owoce jagodowe, świeże mieszane, np. maliny, borówki amerykańskie, jeżyny, ilość do podania
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.7 g
Kalorie
699.2 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
23.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Koktajl karmelowy
15 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5 godz. 30 min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1 godz.
Omleciki biszkoptowe z matchą i malinami
45 min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10 min
"Flan" na zimno z bananami i ciastkami korzennymi
4 godz. 30 min
Naleśnikowe płatki śniadaniowe
40 min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Naleśniki amerykańskie
40 min
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1 godz. 50 min