
Wersje kompatybilne
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia patelni
- 50 g cukru
- 2 jajka, rozm. M
- 90 g mleka
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 20 g majonezu
- 100 g mąki pszennej razowej, Melvit
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 60 g wody
- owoce jagodowe, świeże, mieszane, np. maliny, borówki amerykańskie, jeżyny, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 699.2 kJ / 167 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 Std. 30 Min
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1 Std. 30 Min
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1 Std. 50 Min
Financiery orzechowe z malinami
1 godz. 20 min
Unicorn Latte
20 min
Naleśnikowe płatki śniadaniowe
40 min
Różowe pancakes z serkiem waniliowym
45 min
Ryżowy pudding z herbatą
1 Std. 5 Min
Placki z serkiem
45 min
Banany smażone w cieście
40 min
Naleśniki amerykańskie
40 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min