Urządzenia i Akcesoria
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
6 sztuk
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia patelni
-
50 g cukru
-
2 jajka rozm. M
-
90 g mleka
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
20 g majonezu
-
100 g mąki pszennej razowej Melvit
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
60 g wody
-
owoce jagodowe, świeże mieszane, np. maliny, borówki amerykańskie, jeżyny, ilość do podania
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.7 g
Kalorie
699.2 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
23.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lody arbuzowo-kokosowe
2 godz. 30 min
Owocowe lody na patyku
5 godz. 50 min
Donaty z mąki gryczanej z kremem waniliowym
1 godz. 35 min
Unicorn Latte
20 min
Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie
1 godz. 40 min
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55 min
Naleśniki w paski
1 godz. 15 min
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1 godz. 50 min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5 godz. 10 min
Domowe płatki śniadaniowe
40 min
Ciastka bretońskie (bez cukru)
1 godz.
Makaroniki z herbatą matcha
2 godz.