Urządzenia i Akcesoria
Wegański placek (farinata)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 kawałków
Składniki
-
130 g mąki z ciecierzycy Melvit
-
450 g wody
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.6 g
Kalorie
339.6 kJ /
81.1 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
1 godz.
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Sundal z ciecierzycy
6 godz. 45 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Mąka z ciecierzycy
45 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Wegański parmezan
25 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1 godz. 20 min