Urządzenia i Akcesoria
Wegański placek (farinata)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 kawałków
Składniki
-
130 g mąki z ciecierzycy Melvit
-
450 g wody
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.6 g
Kalorie
339.6 kJ /
81.1 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Fasola adzuki po prowansalsku
13 godz.
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
4 godz. 50 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Wegański majonez
15 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.