
Urządzenia i Akcesoria
Wegański placek (farinata)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 kawałków
Składniki
-
mąki z ciecierzycy Melvit130 g
-
wody450 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy15 g
-
pieprzu białego, mielonego1 szczypta
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
81.1 kcal /
339.6 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
9.8 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Placek z hummusem z cieciorki
20 min.
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1h
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1h 55 min.
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min.
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1h 30 min.
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1h 10 min.
Weganella-wegańska mozarella
6h 20 min.
Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze
1h 10 min.
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1h 20 min.
Bezglutenowy chlebek arabski
1h 50 min.
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57h 40 min.
Wegański majonez
15 min.