
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 kawałków
Składniki
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy100 g
-
mąki pszennej razowej Melvit, plus dodatkowa ilość do oprószenia tortownicy250 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki500 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki90 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego180 g
-
jajka rozm. M4
-
rumu (opcjonalnie)40 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego1 łyżeczka
-
sody oczyszczonej1 ½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
serka kremowego200 g
-
kandyzowana skórka pomarańczowa ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
290.8 kcal /
1217.7 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
35.4 g
Błonnik
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 godz.
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Jaglane nuggetsy z sosem jogurtowo-musztardowym
2 godz.
Ciasteczka owsiane z bananami
35 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2 godz.
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 godz. 25 min
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.
Brownie z czerwonej fasoli
1 godz.
Babka piaskowa sezamowa
1 godz.
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min