
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cytryna ekologiczna
-
30
g orzechów laskowych
lub 30 g orzechów laskowych, prażonych bez skórki - 1850 g wody
- 420 - 450 g fasoli Piękny Jaś, suszonej Melvit, uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
-
150
g słodkiej cebuli przekrojonej na pół
lub 150 g cebuli przekrojonej na pół - 2 ząbki czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 150 g różyczek kalafiora
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 liść laurowy, suszony
- 1 ziarno ziela angielskiego
- 100 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- rukola ilość do podania (ok. 20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 257.3 kcal / 1077.4 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Błonnik
- 7.7 g