
Urządzenia i Akcesoria
Fasolotto z kalafiorem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 55 min
6 porcji
Składniki
-
cytryna ekologiczna1
-
orzechów laskowych30 g
-
wody1850 g
-
fasoli Piękny Jaś, suszonej Melvit, uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)420 - 450 g
-
słodkiej cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek15 g
-
różyczek kalafiora150 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarno ziela angielskiego1
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki100 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
rukola ilość do podania (ok. 20 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
257.3 kcal /
1077.4 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
28.8 g
Błonnik
7.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 min
Sundal z ciecierzycy
6 godz. 45 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min