Fasolotto z kalafiorem
TM6 TM5

Fasolotto z kalafiorem

3.8 (16 ocen)

Składniki

  • 1 cytryna, ekologiczna
  • 30 g orzechów laskowych
    lub 30 g orzechów laskowych, prażonych, bez skórki
  • 1850 g wody
  • 420 - 450 g fasoli Piękny Jaś, suszonej, Melvit, uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
  • 150 g słodkiej cebuli, przekrojonej na pół
    lub 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 150 g różyczek kalafiora
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 ziarno ziela angielskiego
  • 100 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • rukola, ilość do podania (ok. 20 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1077.4 kJ / 257.3 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
28.8 g
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
7.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy