![Fasolotto z kalafiorem Fasolotto z kalafiorem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5730bdd8-d8fd-4a0c-9d9f-709386426647/Derivates/bbff45c2d25125c4616d91d4734c7062872ce5ac.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cytryna, ekologiczna
-
30
g orzechów laskowych
lub 30 g orzechów laskowych, prażonych, bez skórki - 1850 g wody
- 420 - 450 g fasoli Piękny Jaś, suszonej, Melvit, uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
-
150
g słodkiej cebuli, przekrojonej na pół
lub 150 g cebuli, przekrojonej na pół - 2 ząbki czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 150 g różyczek kalafiora
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 liść laurowy, suszony
- 1 ziarno ziela angielskiego
- 100 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- rukola, ilość do podania (ok. 20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1077.4 kJ / 257.3 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 Min
Makaron po liguryjsku
45 Min
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 Min
Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
1 Std. 40 Min
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 Std. 30 Min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Wegetariański chowder z kukurydzą
30 Min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 Min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 Std. 10 Min
Placek z hummusem z cieciorki
20min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 Std. 10 Min