Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
TM5 TM6

Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą

Składniki

  • 50 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 40 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • skórka otarta z 1 limonki, ekologicznej, bez białych błonek
  • 110 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 240 g mąki ryżowej, Melvit
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 jajko, rozm. M

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
575.7 kJ / 137.5 kcal
Białko
2.1 g
Węglowodany
15.8 g
Tłuszcz
7.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie