
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
40
g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
lub 40 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- skórka otarta z 1 limonki ekologicznej, bez białych błonek
- 110 g masła pokrojonego na kawałki
- 240 g mąki ryżowej Melvit
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 jajko rozm. M
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 137.5 kcal / 575.7 kJ
- Białko
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Błonnik
- 0.5 g