
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g siemienia lnianego brązowego Melvit
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 15 g oleju rzepakowego
- 200 - 250 g liści szpinaku baby, świeżych
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g sera typu feta pokrojonego na 1 cm kawałki
- 170 g mozzarelli, tartej
- 60 g serka kremowego podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 651.5 kcal / 2727.7 kJ
- Białko
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 46.3 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Batony warzywno-serowe
1 godz.
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min
Kulki owsiane z burakiem i borówkami
30 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Wegański mus z bananów i awokado
1 godz. 10 min
Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze
1 godz. 10 min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 godz. 10 min