Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem

Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem

4.3 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    120 g
  • maślanki
    150 g
  • słonecznika łuskanego
    30 g
  • masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
    80 g
  • mąki orkiszowej razowej Melvit
    300 g
  • kminku, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • sody oczyszczonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 384.3 kcal / 1609.1 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 37.7 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...