Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
TM5 TM6

Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem

Składniki

  • 120 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 150 g maślanki
  • 30 g słonecznika łuskanego
  • 80 g masła, w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
  • 300 g mąki orkiszowej razowej, Melvit
  • ½ - ¾ łyżeczki kminku, mielonego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ - ¾ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1609.1 kJ / 384.3 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
37.7 g
Tłuszcz
20.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie