Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą

Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą

4.8 163 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 30 g migdałów, blanszowanych
  • 15 g słonecznika łuskanego
Winegret
  • 1 ząbek czosnku
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ łyżeczki musztardy francuskiej
  • 1 ½ łyżeczki miodu
    1 ½ łyżeczki cukru
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
Sałatka
  • 150 - 180 g ogórka pokrojonego na kawałki
  • 5 - 10 g mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g mieszanki Trendy Lunch Melvit (pęczak, bulgur, soczewica zielona)
  • 125 - 150 g mozzarelli mini
    125 - 150 g sera mozzarella, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 25 - 30 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
  • 100 g suszonych pomidorów odsączonych z zalewy, pokrojonych w 1 cm paski
  • 40 - 50 g rukoli
  • pieprz czarny, świeżo mielony do smaku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1150.3 mg
Białko 18.2 g
Kalorie 2189.9 kJ / 523.4 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Węglowodany 60.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...