Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą

Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą

4.8 155 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • migdałów, blanszowanych
    30 g
  • słonecznika łuskanego
    15 g
Winegret
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    35 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • musztardy francuskiej
    1 ½ łyżeczki
  • miodu
    1 ½ łyżeczki
    1 ½ łyżeczki cukru
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • soli
    ¼ łyżeczki
Sałatka
  • ogórka pokrojonego na kawałki
    150 - 180 g
  • mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    5 - 10 g
  • wody
    1000 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • mieszanki Trendy Lunch Melvit (pęczak, bulgur, soczewica zielona)
    200 g
  • mozzarelli mini
    125 - 150 g
    125 - 150 g sera mozzarella, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
    25 - 30 g
  • suszonych pomidorów odsączonych z zalewy, pokrojonych w 1 cm paski
    100 g
  • rukoli
    40 - 50 g
  • pieprz czarny, świeżo mielony do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 523.4 kcal / 2189.9 kJ
Białko 18.2 g
Tłuszcz 25.6 g
Węglowodany 60.2 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 1150.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...