
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
migdałów, blanszowanych30 g
-
słonecznika łuskanego15 g
Winegret
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek35 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
musztardy francuskiej1 ½ łyżeczki
-
miodu1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
soli¼ łyżeczki
Sałatka
-
ogórka pokrojonego na kawałki150 - 180 g
-
mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji5 - 10 g
-
wody1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
mieszanki Trendy Lunch Melvit (pęczak, bulgur, soczewica zielona)200 g
-
mozzarelli mini125 - 150 g
-
zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół25 - 30 g
-
suszonych pomidorów odsączonych z zalewy, pokrojonych w 1 cm paski100 g
-
rukoli40 - 50 g
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
523.4 kcal /
2189.9 kJ
Białko
18.2 g
Tłuszcz
25.6 g
Węglowodany
60.2 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
1150.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska