Jaglane nuggetsy z sosem jogurtowo-musztardowym
TM5 TM6

Jaglane nuggetsy z sosem jogurtowo-musztardowym

Składniki

Sos jogurtowo-musztardowy

  • 180 g jogurtu greckiego
  • 30 - 40 g musztardy francuskiej
  • 15 - 20 g miodu, płynnego
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli

Jaglane nuggetsy

  • 200 g kaszy jaglanej, Melvit
  • wrząca woda, ilość do opłukania kaszy
  • 1000 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 350 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 2 łyżeczki nasion konopi z otrębami lnianymi, Melvit
  • 50 g mąki kukurydzianej, Melvit
  • 1 jajko, rozm. M
  • ¼ - ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki kolendry, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1018.2 kJ / 243.2 kcal
Białko
8.1 g
Węglowodany
41.4 g
Tłuszcz
6.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie