Urządzenia i Akcesoria
Jaglane nuggetsy z sosem jogurtowo-musztardowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Sos jogurtowo-musztardowy
-
180 g jogurtu greckiego
-
30 - 40 g musztardy francuskiej
-
15 - 20 g syropu klonowego15 - 20 g miodu płynnego
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
Jaglane nuggetsy
-
200 g kaszy jaglanej Melvit
-
wrząca woda ilość do opłukania kaszy
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
2 ½ łyżeczki soli
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
350 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
2 łyżeczki nasion konopi z otrębami lnianymi, Melvit
-
50 g mąki kukurydzianej Melvit
-
1 jajko rozm. M
-
¼ - ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki kolendry, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1279.1 mg
Białko
10 g
Kalorie
1020.1 kJ /
243.8 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
43.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 Std. 10 Min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 Std.
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 Std. 20 Min
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1 Std. 5 Min
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1 Std.
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 Min
Zapiekanka z soczewicy
1 Std. 20 Min
Placuszki wege z ciecierzycy
30 Min
Wegańskie bezy
2 Std. 45 Min
Burger grzybowo-jaglany
2 Std. 30 Min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 Std. 10 Min
Kotleciki pietruszkowe
25 Min