Urządzenia i Akcesoria
Jaglane nuggetsy z sosem jogurtowo-musztardowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Sos jogurtowo-musztardowy
-
180 g jogurtu greckiego
-
30 - 40 g musztardy francuskiej
-
15 - 20 g syropu klonowego15 - 20 g miodu płynnego
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
Jaglane nuggetsy
-
200 g kaszy jaglanej Melvit
-
wrząca woda ilość do opłukania kaszy
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
2 ½ łyżeczki soli
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
350 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
2 łyżeczki nasion konopi z otrębami lnianymi, Melvit
-
50 g mąki kukurydzianej Melvit
-
1 jajko rozm. M
-
¼ - ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki kolendry, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1279.1 mg
Białko
10 g
Kalorie
1020.1 kJ /
243.8 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
43.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 godz. 30 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Kuleczki kokosowo-truskawkowe bez cukru
1 godz.
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Kulki ziemniaczane
50 min
Placuszki wege z ciecierzycy
30 min
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 godz. 40 min
Burgery fasolowe z sosem pistou i surówką kolesław
1 godz. 30 min