Urządzenia i Akcesoria
Jaglane nuggetsy z sosem jogurtowo-musztardowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Sos jogurtowo-musztardowy
-
180 g jogurtu greckiego
-
30 - 40 g musztardy francuskiej
-
15 - 20 g syropu klonowego15 - 20 g miodu płynnego
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
Jaglane nuggetsy
-
200 g kaszy jaglanej Melvit
-
wrząca woda ilość do opłukania kaszy
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
2 ½ łyżeczki soli
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
350 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
2 łyżeczki nasion konopi z otrębami lnianymi, Melvit
-
50 g mąki kukurydzianej Melvit
-
1 jajko rozm. M
-
¼ - ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki kolendry, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1279.1 mg
Białko
10 g
Kalorie
1020.1 kJ /
243.8 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
43.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Makaron z wegetariańskim sosem bolońskim; Lody malinowo-bazyliowe
50 min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Majonez bez jajek
10 min
Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
1 godz. 40 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Placki z amarantusa i banana
55 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Surowe spaghetti z marchewki z pesto z awokado (dieta raw)
15 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Makaron z pesto z buraka (TM5, TM6)
25 min