
Urządzenia i Akcesoria
Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
100 g sera pecorino pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Dressing
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
30 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
60 g oliwy z oliwek
-
20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczki soli
Sałatka
-
50 g pestek dyni łuskanych
-
200 g kaszy jaglanej Melvit
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
12 przepiórczych jajek (patrz wariant)
-
100 g czarnych oliwek
-
500 g pomidorów śliwkowych pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
419.2 kcal /
1755 kJ
Białko
17.5 g
Tłuszcz
25.2 g
Węglowodany
34.3 g
Błonnik
3.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1u.
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1u. 20min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1u. 15min
Sałatka z ciecierzycy
25min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50min
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55min
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
45min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55min