Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami

Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami

4.8 52 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • 100 g sera pecorino pokrojonego na 3 cm kawałki
    100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Dressing
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 30 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 60 g oliwy z oliwek
    60 g oleju z pestek winogron
  • 20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¾ łyżeczki soli
Sałatka
  • 50 g pestek dyni łuskanych
  • 200 g kaszy jaglanej Melvit
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 12 przepiórczych jajek (patrz wariant)
  • 100 g czarnych oliwek
  • 500 g pomidorów śliwkowych pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 419.2 kcal / 1755 kJ
Białko 17.5 g
Tłuszcz 25.2 g
Węglowodany 34.3 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...