Wersje kompatybilne
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 800 g wody
-
300
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
lub 300 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki - 160 g pęczaku kujawskiego, Melvit
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy cytrynowej, plus 1 łyżka do skropienia kaszy pęczak
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta soli
- 50 g liści szpinaku baby, świeżych
- 80 - 100 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1285.4 kJ / 307 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 min.
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1h
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1h 15 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min.
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 phút
Tabbouleh z bobem
50 min.
Risotto z jarmużem
50 min.
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min.
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min.
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min.