Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
TM6 TM5

Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami

3.8 (26 ocen)

Składniki

  • 20 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 800 g wody
  • 300 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    lub 300 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 160 g pęczaku kujawskiego, Melvit
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy cytrynowej, plus 1 łyżka do skropienia kaszy pęczak
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta soli
  • 50 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 80 - 100 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1285.4 kJ / 307 kcal
Białko
9.4 g
Węglowodany
44.9 g
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy