Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym
TM6 TM5

Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym

3.7 (45 ocen)

Składniki

Mus malinowy

  • 250 g malin, świeżych
    lub 250 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 20 g syropu z agawy
    lub 20 g miodu, płynnego
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego

Placki dyniowe

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 500 g miąższu dyni, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 2 jajka, rozm. M
  • 60 g jogurtu greckiego
  • 130 g mąki orkiszowej razowej, Melvit
  • 2 - 3 szczypty cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • olej rzepakowy, ilość do smażenia placków
  • mięta, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
416.6 kJ / 99.5 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
11.4 g
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy