Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym

Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym

3.7 45 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 45 min
16 sztuk

Składniki

Mus malinowy
  • 250 g malin, świeżych
    250 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 20 g syropu z agawy
    20 g miodu, płynnego
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego
Placki dyniowe
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 500 g miąższu dyni pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 2 jajka rozm. M
  • 60 g jogurtu greckiego
  • 130 g mąki orkiszowej razowej Melvit
  • 2 - 3 szczypty cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • olej rzepakowy ilość do smażenia placków
  • mięta, świeża tylko liście, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 99.5 kcal / 416.6 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 5.3 g
Węglowodany 11.4 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...