
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus malinowy
-
250
g malin, świeżych
lub 250 g malin, mrożonych uprzednio rozmrożonych -
20
g syropu z agawy
lub 20 g miodu, płynnego - 1 szczypta cynamonu, mielonego
Placki dyniowe
- 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 500 g miąższu dyni pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 2 jajka rozm. M
- 60 g jogurtu greckiego
- 130 g mąki orkiszowej razowej Melvit
- 2 - 3 szczypty cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- olej rzepakowy ilość do smażenia placków
- mięta, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 99.5 kcal / 416.6 kJ
- Białko
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Błonnik
- 2.1 g