Urządzenia i Akcesoria
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 sztuk
Składniki
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
1 łyżeczka soli
-
100 g ryżu białego, Thailand premium, Melvit (patrz wskazówka)
-
40 g płatków kokosowych40 g wiórków kokosowych
-
100 g quinoa (komosy ryżowej) Melvit
-
¼ - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego¼ - ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
10 śliwek suszonych, bez pestek
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.7 g
Kalorie
719.7 kJ /
171.9 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bajgle musli z masłem migdałowym
2 godz. 30 min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16 godz.
Gofry jaglane z konfiturą z żurawiny i kozim serem
1 godz. 35 min
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
1 godz.
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 godz.
Ciastka czekoladowo-pomarańczowe (bez cukru)
35 min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 godz.
Batony energetyczne, pudding ryżowy na parze i sok marchewkowy
14 godz. 15 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Clafoutis z wiśniami na mleku migdałowym
3 godz. 20 min
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
35 min
Domowe płatki śniadaniowe
40 min