Urządzenia i Akcesoria
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 sztuk
Składniki
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
1 łyżeczka soli
-
100 g ryżu białego, Thailand premium, Melvit (patrz wskazówka)
-
40 g płatków kokosowych40 g wiórków kokosowych
-
100 g quinoa (komosy ryżowej) Melvit
-
¼ - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego¼ - ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
10 śliwek suszonych, bez pestek
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.7 g
Kalorie
719.7 kJ /
171.9 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bagietki bezglutenowe na piwie
15 godz.
Waniliowy napój ryżowy
1 godz.
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 godz. 30 min
Faworki bezglutenowe
1 godz. 15 min
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 min
Batony energetyczne, pudding ryżowy na parze i sok marchewkowy
14 godz. 15 min
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
3 godz.
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze
1 godz. 10 min