Urządzenia i Akcesoria
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 sztuk
Składniki
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
1 łyżeczka soli
-
100 g ryżu białego, Thailand premium, Melvit (patrz wskazówka)
-
40 g płatków kokosowych40 g wiórków kokosowych
-
100 g quinoa (komosy ryżowej) Melvit
-
¼ - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego¼ - ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
10 śliwek suszonych, bez pestek
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.7 g
Kalorie
719.7 kJ /
171.9 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30 min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16 godz.
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
3 godz.
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Clafoutis z wiśniami na mleku migdałowym
3 godz. 20 min
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min