Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
TM5 TM6

Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami

Składniki

  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1000 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g ryżu, białego, Thailand premium, Melvit (patrz wskazówka)
  • 40 g wiórków kokosowych
  • 100 g quinoa (komosy ryżowej), Melvit
  • ¼ - ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 10 śliwek suszonych, bez pestek
  • olej rzepakowy, ilość do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
719.7 kJ / 171.9 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
7.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie