Wersje kompatybilne
Trendy Lunch (quinoa trio, cukinia, pomidory) z pulpetami z indyka i surówką
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Surówka
- 250 g białej kapusty, pokrojonej na kawałki
- 100 - 120 g ogórka, pokrojonego na kawałki
- 10 g oleju rzepakowego
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
Trendy Lunch (quinoa trio, cukinia, pomidory) z pulpetami z indyka
- 80 g ziaren sezamu, białego
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 20 g koperku, świeżego, tylko liście
-
300
g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości, bez białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 300 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, np. z uda, bez białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki - 1 jajko, rozm. M
- 20 - 25 g otrębów owsianych, Melvit (opcjonalnie)
- 30 g sosu sojowego
- 1200 - 1300 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 1 łyżeczka soli
- 200 g mieszanki Trendy Lunch Melvit (quinoa trio, cukinia, pomidory)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2181.3 kJ / 521 kcal
- Białko
- 43.4 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z białej kapusty z rzodkiewkową salsą
10 min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Surówka z selera na słodko
15min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Surówka wielowarzywna
10 min
Surówka z czerwonej kapusty
15min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z młodej kapusty
20 min