Urządzenia i Akcesoria
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 kawałków
Składniki
Jaglany spód
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
15 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
200 g kaszy jaglanej Melvit
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
1 łyżeczka soli
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
-
2 łyżki sosu sojowego
Nadzienie
-
60 - 80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
15 g oleju rzepakowego
-
70 g liści szpinaku baby, świeżych
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście
-
8 jajek rozm. M
-
80 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
50 g mleka
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
12 czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
980.4 mg
Białko
13.4 g
Kalorie
1097.4 kJ /
262.3 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
22.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 godz. 45 min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 godz. 50 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min