Urządzenia i Akcesoria
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
30 g orzechów laskowych, prażonych, bez skórek (patrz wskazówka)30 g orzechów laskowych
-
800 g wody
-
180 g quinoa (komosy ryżowej) Melvit
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
15 - 20 g oliwy z oliwek
-
½ - ¾ łyżeczki oregano, suszonego
-
240 - 280 g awokado (2 szt.), dojrzałego, pokrojonego w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
-
250 g pomidorki cherry przekrojonych na pół
-
25 g liści szpinaku baby, świeżych
-
15 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
15 g octu balsamicznego
-
¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.6 g
Kalorie
1550.4 kJ /
370.3 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
8 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min