
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
orzechów laskowych30 g
-
wody800 g
-
quinoa (komosy ryżowej) Melvit180 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oliwy z oliwek15 - 20 g
-
oregano, suszonego½ - ¾ łyżeczki
-
awokado (2 szt.), dojrzałego, pokrojonego w 5 mm plastry (patrz wskazówka)240 - 280 g
-
pomidorków cherry przekrojonych na pół250 g
-
liści szpinaku baby, świeżych25 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego15 g
-
octu balsamicznego15 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
370.3 kcal /
1550.4 kJ
Białko
10.6 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
38.6 g
Błonnik
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min