
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
migdałów, w płatkach30 g
-
żółtej soczewicy, suszonej Melvit180 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki400 g
-
mleka kokosowego400 g
-
wody300 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
suszonych pomidorów pokrojonych w 5 mm paski50 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego30 - 40 g
-
bazylia, świeża tylko liście, ilość do podania
-
oliwa z oliwek, extra virgin (opcjonalnie) do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
515 kcal /
2156.2 kJ
Białko
18.4 g
Tłuszcz
29.6 g
Węglowodany
52.2 g
Błonnik
9.2 g