Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
TM5 TM6

Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym

Składniki

  • 30 g migdałów, w płatkach
  • 180 g żółtej soczewicy, suszonej, Melvit
  • 100 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 400 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 400 g mleka kokosowego
  • 300 g wody
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 50 g suszonych pomidorów, pokrojonych w 5 mm paski
  • 30 - 40 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • bazylia, świeża, tylko liście, ilość do podania
  • oliwa z oliwek extra vergine, do podania (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2156.2 kJ / 515 kcal
Białko
18.4 g
Węglowodany
52.2 g
Tłuszcz
29.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie