
Urządzenia i Akcesoria
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
40 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
15 g nasion chia Melvit
-
200 g cieciorki, ugotowanej Melvit (patrz wskazówka)
-
50 g masła orzechowego
-
50 - 70 g syropu klonowego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
150 g napoju roślinnego niesłodzonego, np. migdałowego, sojowego, ryżowego
-
owoce jagodowe, świeże mieszane, np. borówki amerykańskie, maliny, jeżyny, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
307.6 kcal /
1287.8 kJ
Białko
11.1 g
Tłuszcz
13.6 g
Węglowodany
41.4 g
Błonnik
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kuleczki kokosowo-truskawkowe bez cukru
1 godz.
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 godz.
Kulki energetyczne z kaszy jaglanej
55 min
Smoothie bowl z wiśniami i ziarnami kakaowca
10 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Pudding chia z musem jabłkowym
8 godz. 15 min
Pudding z chia z kiwi i malinami (bez cukru)
4 godz. 20 min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 godz. 15 min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 godz. 30 min
Migdałowy pudding z chia
15 min