Urządzenia i Akcesoria
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
40 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
15 g nasion chia Melvit
-
200 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy200 g cieciorki, ugotowanej Melvit (patrz wskazówka)
-
50 g masła orzechowego
-
50 - 70 g syropu z agawy50 - 70 g syropu klonowego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
150 g napoju roślinnego niesłodzonego, np. migdałowego, sojowego, ryżowego
-
owoce jagodowe, świeże mieszane, np. borówki amerykańskie, maliny, jeżyny, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
11.1 g
Kalorie
1287.8 kJ /
307.6 kcal
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
8.1 g
Węglowodany
41.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Nocna owsianka migdałowo-marchewkowa
8 godz. 10 min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 godz. 15 min
Pudding orkiszowo-bananowy z gruszką
30 min
Kulki energetyczne z kaszy jaglanej
55 min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min
Owsianka kawowa z orzechami pekan i amarantusem
40 min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55 min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Pudding czekoladowy z chia
20 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min