Migdałowy pudding chia z musem z mango i owocami

Migdałowy pudding chia z musem z mango i owocami

3.8 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 10 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • migdałów, blanszowanych uprzednio namoczonych 8 godz. (patrz wskazówka)
    140 g
  • wody mineralnej, niegazowanej
    400 g
  • syropu z agawy
    50 - 70 g
    50 - 70 g syropu klonowego
  • karobu, mielonego
    10 g
    10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • nasion chia Melvit
    40 g
  • mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
    250 - 300 g
  • liści mięty, świeżych (opcjonalnie)
    5
  • owoców jagodowych, świeżych mieszanych, np. malin, borówek amerykańskich, jeżyn
    150 g
    150 g truskawek, świeżych, pokrojonych w 3-4 mm plastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 302.8 kcal / 1268 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 36.4 g
Błonnik 9.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...