Urządzenia i Akcesoria
Migdałowy pudding chia z musem z mango i owocami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 10 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
140 g migdałów, blanszowanych uprzednio namoczonych 8 godz. (patrz wskazówka)
-
400 g wody mineralnej, niegazowanej
-
50 - 70 g syropu klonowego50 - 70 g syropu z agawy
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego10 g karobu, mielonego
-
40 g nasion chia Melvit
-
250 - 300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
5 liści mięty, świeżych (opcjonalnie)
-
150 g truskawek, świeżych, pokrojonych w 3-4 mm plastry150 g owoców jagodowych, świeżych mieszanych, np. malin, borówek amerykańskich, jeżyn
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.9 g
Kalorie
1268 kJ /
302.8 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
9.4 g
Węglowodany
36.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pudding chia z galaretką borówkową
2 godz. 15 min
Migdałowa quinoa z owocami
30 min
Legumina z tapioki
50 min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45 min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 godz. 15 min
Pudding chia z musem jabłkowym
8 godz. 15 min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min
Migdałowy pudding z chia
15 min
Pudding czekoladowy z chia
20 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową
45 min
Pudding z chia z kiwi i malinami (bez cukru)
4 godz. 20 min