Migdałowy pudding chia z musem z mango i owocami
TM6 TM5

Migdałowy pudding chia z musem z mango i owocami

3.8 (25 ocen)

Składniki

  • 140 g migdałów, blanszowanych, uprzednio namoczonych 8 godz. (patrz wskazówka)
  • 400 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 50 - 70 g syropu z agawy
    lub 50 - 70 g syropu klonowego
  • 10 g karobu, mielonego
    lub 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 40 g nasion chia, Melvit
  • 250 - 300 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 5 liści mięty, świeżych (opcjonalnie)
  • 150 g owoców jagodowych, świeżych, mieszanych, np. malin, borówek amerykańskich, jeżyn
    lub 150 g truskawek, świeżych, pokrojonych w 3-4 mm plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1268 kJ / 302.8 kcal
Białko
7.9 g
Węglowodany
36.4 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
9.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy