Kukurydziany biszkopt z owocami

Kukurydziany biszkopt z owocami

3.5 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków

Składniki

  • masło ilość do natłuszczenia tortownicy
  • mąki kukurydzianej Melvit
    115 g
  • cukru
    70 g
  • jajka rozm. L
    3
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • borówek amerykańskich
    150 g
  • malin, świeżych
    100 g
  • mięta, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 130.8 kcal / 547.2 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 2.6 g
Węglowodany 23.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 49.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...