Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia tortownicy
- 115 g mąki kukurydzianej Melvit
- 70 g cukru
- 3 jajka, rozm. L
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 g borówek amerykańskich
- 100 g malin, świeżych
- mięta, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 547.2 kJ / 130.8 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 49.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 Std. 10 Min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1h 45min
Naleśnikowe roladki z łososiem (bez glutenu)
1 godz. 50 min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Focaccia (bez glutenu)
1h
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
1h 45min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 Std. 30 Min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.