Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym

Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym

2.8 46 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
18 sztuk

Składniki

Sos bananowo-orzechowy
  • 70 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 180 - 200 g jogurtu naturalnego
  • 170 - 200 g bananów, dojrzałych (2 szt.), pokrojonych na kawałki
  • 1 - 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
Racuchy owsiane z ananasem
  • 250 - 300 g ananasa, świeżego obranego, pokrojonego w 3 cm kostkę, plus dodatkowa ilość do dekoracji (kostka 1,5 cm)
  • 110 g mleka
  • 60 g wody
  • 1 jajko rozm. M
  • 20 g miodu płynnego
  • 10 liści mięty, świeżych
  • 320 g mąki owsianej Melvit (patrz wariant)
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży
  • 20 g ziaren sezamu, białego
  • 1 - 2 szczypty kardamonu, mielonego (opcjonalnie)
  • olej kokosowy ilość do smażenia
    olej rzepakowy, ilość do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 163.4 kcal / 684.3 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 8.3 g
Węglowodany 20.1 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...