Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym
TM5 TM6

Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym

Składniki

Sos bananowo-orzechowy

  • 70 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 180 - 200 g jogurtu naturalnego
  • 170 - 200 g bananów, dojrzałych (2 szt.), pokrojonych na kawałki
  • 1 - 2 szczypty pieprzu białego, mielonego

Racuchy owsiane z ananasem

  • 250 - 300 g ananasa, świeżego, obranego, pokrojonego w 3 cm kostkę, plus dodatkowa ilość do dekoracji (kostka 1,5 cm)
  • 110 g mleka
  • 60 g wody
  • 1 jajko, rozm. M
  • 20 g miodu, płynnego
  • 10 liści mięty, świeżych
  • 320 g mąki owsianej, Melvit (patrz wariant)
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 20 g ziaren sezamu, białego
  • 1 - 2 szczypty kardamonu, mielonego (opcjonalnie)
  • olej kokosowy, ilość do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
684.3 kJ / 163.4 kcal
Białko
4.3 g
Węglowodany
20.1 g
Tłuszcz
8.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie