
Wersje kompatybilne
Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos bananowo-orzechowy
- 70 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
- 180 - 200 g jogurtu naturalnego
- 170 - 200 g bananów, dojrzałych (2 szt.), pokrojonych na kawałki
- 1 - 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
Racuchy owsiane z ananasem
- 250 - 300 g ananasa, świeżego obranego, pokrojonego w 3 cm kostkę, plus dodatkowa ilość do dekoracji (kostka 1,5 cm)
- 110 g mleka
- 60 g wody
- 1 jajko rozm. M
- 20 g miodu płynnego
- 10 liści mięty, świeżych
- 320 g mąki owsianej Melvit (patrz wariant)
-
20
g drożdży świeżych pokruszonych
lub 1 łyżeczka suchych drożdży - 20 g ziaren sezamu, białego
- 1 - 2 szczypty kardamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
olej kokosowy ilość do smażenia
lub olej rzepakowy ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 163.4 kcal / 684.3 kJ
- Białko
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Błonnik
- 2.1 g