
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z pęczakiem, krewetkami i ananasem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
3 porcje
Składniki
Pęczak i krewetki z ananasem
-
pęczaku kujawskiego Melvit100 g
-
wody1000 g
-
sosu sojowego35 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 - 80 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oleju kokosowego15 g
-
orzechów nerkowca50 g
-
krewetek, surowych, obranych (patrz wariant)300 g
-
ananasa, świeżego pokrojonego w 2 cm kostkę120 - 150 g
Dressing
-
mięty, świeżej tylko liście5 g
-
kolendry, świeżej tylko liście5 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju kokosowego30 g
-
oleju sezamowego½ łyżeczki
-
octu ryżowego20 g
-
sosu sojowego15 g
-
soku z limonki20 - 25 g
-
syropu z agawy1 łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
soli1 szczypta
Sałatka
-
sałaty lodowej porwanej na kawałki100 - 120 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
493.4 kcal /
2064.2 kJ
Białko
23.9 g
Tłuszcz
25.4 g
Węglowodany
47.2 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Sód
1559.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska