
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z pęczakiem, krewetkami i ananasem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
3 porcje
Składniki
Pęczak i krewetki z ananasem
-
100 g pęczaku kujawskiego Melvit
-
1000 g wody
-
35 g sosu sojowego
-
60 - 80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
15 g oleju kokosowego
-
50 g orzechów nerkowca
-
300 g krewetek, surowych, obranych (patrz wariant)
-
120 - 150 g ananasa, świeżego pokrojonego w 2 cm kostkę
Dressing
-
5 g mięty, świeżej tylko liście
-
5 g kolendry, świeżej tylko liście
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g oleju kokosowego
-
½ łyżeczki oleju sezamowego
-
20 g octu ryżowego
-
15 g sosu sojowego
-
20 - 25 g soku z limonki
-
1 łyżeczka syropu z agawy
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli
Sałatka
-
100 - 120 g sałaty lodowej porwanej na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
493.4 kcal /
2064.2 kJ
Białko
23.9 g
Tłuszcz
25.4 g
Węglowodany
47.2 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Sód
1559.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska