Wersje kompatybilne
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g migdałów, blanszowanych
-
40
g wiórków kokosowych
lub 40 g płatków kokosowych - 2 łyżeczki mieszanych ziaren Trio Seeds, Melvit
- 2 łyżeczki nasion chia, Melvit
- ½ łyżeczki soli
- 1 jajko, rozm. M
-
2
łyżeczki octu jabłkowego
lub 2 łyżeczki białego octu winnego - 20 - 25 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 818.3 kJ / 195.4 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 Std.
Wegański placek (farinata)
1sa 50 dk
Lamingtony bez pieczenia
1 Std.
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3h 30 min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1 Std. 40 Min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1h 5 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 Std. 20 Min
Bezglutenowy chleb życia
1h 10 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57hod. 40min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1h 30min