
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
orzechów laskowych50 g
-
żółtej soczewicy, suszonej Melvit100 g
-
wody1200 g
-
nasion kozieradki mielonych½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
sosu ostrygowego30 - 40 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego15 g
-
grejpfruta (1 szt.), pokrojonego w 1,5 cm kostkę170 - 200 g
-
sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę75 g
-
czosnku, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
228.1 kcal /
955.1 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
4.4 g