![Frittata z fasolką, papryką i chorizo Frittata z fasolką, papryką i chorizo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/281A2A0C-B87B-4176-A332-08AC412156A7/Derivates/c022e3d6-747d-4c79-ae81-f6535b18564e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2-2,5 cm kawałki
lub 100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na 2-2,5 cm kawałki, uprzednio rozmrożonej - wrząca woda, ilość do sparzenia fasolki
- 60 - 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 180 - 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 15 g oleju rzepakowego
- 4 jajka, rozm. M
- 30 g mąki kukurydzianej, Melvit
- 5 g kolendry, świeżej, tylko liście (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ¼ łyżeczki chili, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 100 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 1 cm kostkę
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 981.8 kJ / 234.5 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne niskowęglowodanowa
1 Std. 30 Min
Zdrowe greckie burgery z indyka
40min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 Min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30min
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2 godz. 5 min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13h 35min
Zapiekanka pasterska (shepherd's pie)
2 Std. 35 Min
Mini frittaty
30min
Mini frittaty z warzywami
35 Min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45min
Frittata niskowęglowodanowa
40min