Frittata z fasolką, papryką i chorizo
TM5 TM6

Frittata z fasolką, papryką i chorizo

Składniki

  • 100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2-2,5 cm kawałki
  • wrząca woda, ilość do sparzenia fasolki
  • 60 - 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 180 - 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 4 jajka, rozm. M
  • 30 g mąki kukurydzianej, Melvit
  • 5 g kolendry, świeżej, tylko liście (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 100 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
981.8 kJ / 234.5 kcal
Białko
14.2 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
15.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie