
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
Łosoś na parze
-
fileta z łososia, świeżego (2 filety)300 g
-
oleju sezamowego1 ½ łyżeczki
-
ziaren pieprzu czerwonego rozgniecionych½ łyżeczki
-
kolendry, mielonej¼ - ½ łyżeczki
-
soli2 - 3 szczypty
Cytrynowy mhammas z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry5 - 10 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju rzepakowego15 g
-
wody1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
mieszanki Trendy Lunch Melvit (mhammas, groszek, grzyby leśne, tymianek)200 g
-
cytryny ekologicznej1 ½
-
tymianku, świeżego tylko liście1 gałązka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
607.5 kcal /
2543.5 kJ
Białko
38.2 g
Tłuszcz
32.6 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska