
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
Łosoś na parze
-
300 g fileta z łososia, świeżego (2 filety)
-
1 ½ łyżeczki oleju sezamowego
-
½ łyżeczki ziaren pieprzu czerwonego rozgniecionych
-
¼ - ½ łyżeczki kolendry, mielonej
-
2 - 3 szczypty soli
Cytrynowy mhammas z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju rzepakowego
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
200 g mieszanki Trendy Lunch Melvit (mhammas, groszek, grzyby leśne, tymianek)
-
1 ½ cytryny ekologicznej
-
1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
607.5 kcal /
2543.5 kJ
Białko
38.2 g
Tłuszcz
32.6 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska