Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
TM6 TM5

Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem

4.4 (11 ocen)

Składniki

Łosoś na parze

  • 300 g fileta z łososia, świeżego (2 filety)
  • 1 ½ łyżeczki oleju sezamowego
  • ½ łyżeczki ziaren pieprzu czerwonego, rozgniecionych
  • ¼ - ½ łyżeczki kolendry, mielonej
  • 2 - 3 szczypty soli

Cytrynowy mhammas z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem

  • 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g mieszanki Trendy Lunch Melvit (mhammas, groszek, grzyby leśne, tymianek)
  • 1 ½ cytryny, ekologicznej
  • 1 gałązka tymianku, świeżego, tylko liście

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2543.5 kJ / 607.5 kcal
Białko
38.2 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
32.6 g
Błonnik
6.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy