Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem

Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem

4.4 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

Łosoś na parze
  • fileta z łososia, świeżego (2 filety)
    300 g
  • oleju sezamowego
    1 ½ łyżeczki
  • ziaren pieprzu czerwonego rozgniecionych
    ½ łyżeczki
  • kolendry, mielonej
    ¼ - ½ łyżeczki
  • soli
    2 - 3 szczypty
Cytrynowy mhammas z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
    5 - 10 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oleju rzepakowego
    15 g
  • wody
    1000 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • mieszanki Trendy Lunch Melvit (mhammas, groszek, grzyby leśne, tymianek)
    200 g
  • cytryny ekologicznej
    1 ½
  • tymianku, świeżego tylko liście
    1 gałązka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 607.5 kcal / 2543.5 kJ
Białko 38.2 g
Tłuszcz 32.6 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...