Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem

Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem

4.1 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

Łosoś na parze
  • 300 g fileta z łososia, świeżego (2 filety)
  • 1 ½ łyżeczki oleju sezamowego
  • ½ łyżeczki ziaren pieprzu czerwonego rozgniecionych
  • ¼ - ½ łyżeczki kolendry, mielonej
  • 2 - 3 szczypty soli
Cytrynowy mhammas z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
  • 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g mieszanki Trendy Lunch Melvit (mhammas, groszek, grzyby leśne, tymianek)
  • 1 ½ cytryny ekologicznej
  • 1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 607.5 kcal / 2543.5 kJ
Białko 38.2 g
Tłuszcz 32.6 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...